John Schokker Makelaardij John Schokker Makelaardij John Schokker Makelaardij John Schokker Makelaardij
John Schokker Makelaardij John Schokker Makelaardij John Schokker Makelaardij John Schokker Makelaardij
Inloggen mijn dossier

Nieuws

Vrijdag 5 januari

ONLINE OPENBARE VEILING Stationsstraat 56 in Eext


Horecagelegenheid met ruim perceel

Bezichtiging

donderdag 18 januari én vrijdag 26 januari 2018 van 12.00 tot 14.00 uur

via BOG Auctions
Onderhands bod mogelijk t/m 5 februari 2018
https://www.bog-auctions.com/auction/lot/4819/9964

Omschrijving

Omringd door de fraaiste Drentse natuur en natuurgebieden, maar toch uitermate goed bereikbaar, is deze voormalige boerenbehuizing gesitueerd. Het stoere gebouw ligt op een perceel van bijna 6.450 m2, direct aan een unieke veenplas.

Het pand omvat beneden een drietal zalen met verschillende sferen (eetkamer, binnenplein en terras) alsmede een Engelse pub in het voormalige voorhuis. Aan de achterzijde van het pand bevinden zich de werkruimten: de koude en warme keuken, de spoelkeuken en berging. De verdieping biedt nog mogelijkheden, omvat nu uitsluitend een paar kamertjes en de zolderberging. Achter het hoofdgebouw bevindt zich de vrijstaande bedrijfsschuur, met provisieruimten en koelingen.

Het huidige bedrijf, 'de schaopwas' is al lange tijd een grote trekpleister in de wijde omgeving. Niet alleen vanwege de strategische ligging (uitstekend bereikbaar met de auto vanaf zowel Groningen als Assen), maar met name ook vanwege de gehanteerde succesformule van groepsaccommodatie danwel voor riant wonen met bedrijf aan huis.

Bijzonderheden

De bijgelegen veenplas is eventueel in combinatie met de woning aan de Stationsstraat 54a eveneens te koop. De inventaris is mee over te nemen; deze is niet in de genoemde vraagprijs begrepen.

Dinsdag 10 januari

John Schokker Foundation

Makelaar John Schokker gaat Gronings talent ondersteunen
Hoogkerk – Makelaar John Schokker vierde 9 januari zijn vijftigste verjaardag en heeft die mijlpaal gemarkeerd met de lancering van een naar hem vernoemde foundation, die niet alleen cultuur- en sporttalenten in Groningen een handje gaat helpen in hun ontwikkeling richting de top, maar óók opvallende krachten in de breedtesport wil belonen.

Om dat doel te bereiken wordt een pot geld gecreëerd die individuele trainingsstages en masterclasses bij erkende gelauwerde grootheden, topclubs dan wel gerenommeerde instituten mogelijk maken. De Hoogkerker makelaar zal hierin voorgaan, maar hoopt dat anderen zijn voorbeeld volgen. Iedereen die hart heeft voor talentontwikkeling en dat ook met financiële bijdrage(n) wil ondersteunen, is welkom als participant van de John Schokker Foundation.

Op zijn 50ste verjaardag doneerde John Schokker namens Makelaardij John Schokker een bedrag van € 10.000,- aan de Foundation, waardoor een startkapitaal gegarandeerd is.

John Schokker heeft met name in de sport tal van sponsorships op zijn naam staan. Zo ondersteunde hij de wielerklassieker Groningen-Münster, is hij lid van het investeringsfonds van FC Groningen en sponsort hij sinds vorig jaar ook de (weer bloeiende) jeugdafdeling van Velocitas 1897, de voetbalclub van zijn hart.


In de toekomst wil John Schokker zich meer richten op structurele sponsoring. Bij zijn zoektocht naar aansprekende opties, werd hij attent gemaakt op het bestaan van het Leo van der Kar-fonds, dat in 1960 in Amsterdam werd opgericht door de gelijknamige zakenman (bekend van Perry Sport) en nog altijd volop functioneert, zij het nu onder de vlag van het NOC*NSF.
Dank zij het Leo van de Kar-fonds hebben talrijke talenten in de sportwereld een duw richting de top gekregen met privéstages. Illustere sporters die in hun jeugdjaren hebben geprofiteerd van het Leo van de Kar-fonds zijn onder meer kogelstoter Rutger Smith uit Leek, turner Jeffrey Wammes, turnster Suzanne Harmes, schaker Jan Timman, tennisser Tom Okker, tafeltennister Bettine Vriesekoop, wielrenner Bram Tankink, zwemmer Marcel Wouda, judoka Deborah Gravenstijn en biljarter Dick Jaspers. Ook veelbelovende teamsporters worden ondersteund. Zo hebben onlangs drie meisjestalenten, vergezeld door trainer Robert Nijdam (ex E & O), een week stage gelopen bij de Hongaarse handbalgrootmacht Gyor Asudi ETO.

De sportminnende makelaar heeft echter ook oog voor de importantie van breedtesport, als één van de maatschappelijke pijlers voor leven en welzijn. Voortrekkers c.q. opvallende projecten in deze sector kunnen daarom eveneens genomineerd worden voor steun van de John Schokker Foundation.  
Een nog nader te benoemen Raad van Advies zal John Schokker bijstaan bij het selecteren van de kandidaten. Dat adviescollege wordt gevormd door breed georiënteerde deskundigen uit de Groninger sport- en cultuurwereld, die de kandidatuur van aangeleverde kandidaten zullen gaan wegen op basis van talent, mentaliteit, ambitie en attitude. Kandidaten kunnen zowel vanuit clubs als individueel worden aangedragen bij de John Schokker Foundation.

Binnenkort hoopt John Schokker zijn foundation officieel te presenteren en wordt er een website gelanceerd waarop de gang van zaken in kaart zal worden gebracht.


Bekijk overige nieuwsberichten

Beoordelingen op Funda
Zoekt u een woning?
Neem een kijkje in ons aanbod!
Zoeken in 6 woningen
Bel mij terug
Sponsoring
FC Groningen Donar Velocitas NIC